728x90

събота, 21 февруари 2009 г.

Томрис Инчер от турския филм "1001 нощи"живяла у нас до осмата си година

Родена в България туркиня е сред звездите на хитовия сериал "1001 нощи"

Снимка:нет

Родена в България туркиня е сред звездите на хитовия сериал "1001 нощи",който върви в делничните дни по Нова телевизия. Томрис Инчер живяла у нас до осмата си година. В средата на 50-те семейството и емигритрало в южната ни съседка. През 1974-та Томрис завършила актьорско училище в Истанбул и била назначена на щат в местен театър.
---------------------------------------------------------------------------
В следващите двайсетина години тя се изявявала само на сцена.Чак през 1993-та получила роля и в киното.Оттогава досега Инчер се е снимала в десетина продукции за голям екран и в няколко телевизионни сериала.
На 16 март актрисата ще навърши 61 години.В свое интервю за телевизионната притурка на вестник "Миллиет" тя сподели преди време,че не обича рождените си дни."Защо да черпя?За това,че остарявам ли?",каза актрисата пред популярното издание.Пак там тя разкри,че редовно кара ваканциите си в България.Томрис има роднини в Делиормана,а любимото и място за почивка е северното ни Черноморие.
Допреди няколко месеца Инчер не беше популярна у нас и можеше да се разхожда необезпокоявана по улиците на курортите ни.Тази година обаче едва ли ще е пак така.Предвид истерията,която предизвика "1001 нощи" сред българските зрители,може да се предположи,че занапред стотици фенове ще досаждат на Томрис с молба за автографи.В "1001 нощи" 61 годишната звезда изпълнява ролята на Надиде-бившата свекърва на главната героиня Шехерезада.Инчер е толкова убедителна в изграждането на образа,че през 2008-а Турската академия за телевизионно изкуство и присъди наградата за най-добра подържаща актриса.

Портал Турция

New: Pro Turkey in Diaspora !

New: Pro Turkey in Diaspora !
New: Pro Turkey in Diaspora !